Sunday, January 16, 2011

Kantoi kah?

Hari ni sumpah sejuk mase kat kedai..da la tuh i sorang2..mmg tragis la hidup i kat kedai buat separuh masa pertama tadi..Lepas tuh naseb baik datang nephew i yang bulat2 lelepak ngan i sambil tgok How To Train Ur Dragon(Ihsan Dila Mat Tahir<<<minah ni u mintak je segala mak nenek download ke youtube translator ke video app ke whatsoever dia mmg gadget freak hahahaha)sebenarnyer nephew i tuh dtg ngan my sis,since my sister mmg ade business caterer <Comm ni bayar pakai cash ke cheque *giler berangan aku kan..?* so dia mmg akan shopping brg2 dapor dia kat pasaraya NSK kat selayang ni.Tak lama pastuh my fiancy pon sampai dr kampung..basah lencun dia dr rembau tapi mmg style dia akan dtg kat i straight away(melting tak??melting tak??)bersama...jeng jeng jeng..my favourite ever rendang ayam yang mmg super yummy mummy dr mummy mentuaku dgan lauk2 iringan yang mmg menyelerakan dan apam gula hangus,(p/s so jangan tanya y i put on weight)f.y.i  rendang ayam mak mentua i ni mase i sempat belajar ngan dia a way much easier then my mum nyer receipe,uolls tahu awas2 rendang tuh dia pakai potong2 je kalau serai tuh style ketuk ngan parang jer..tapi dia nyer santan mmg kaw2 tak main la santan pakai men beli sekilo 3hengget cam kite2 ni santan dia siap ade cam napkin pouch utk perah(which is mase first time pg rumah dia i igt benda tuh kain buruk tergantung kat tingkap)*yes i mmg minah KL yang perak di kampung2..sebab my side baik my mum ngan nanny i sumer dah moden..nenek i siap bibik lagi buat semua benda..my mum plak tak elok santan2 pepekat kolestrol tinggi nnt bahaya..FMIL i mmg akan persetankan itu semua..dia akan masak sehabis sedap utk semua anak beranak and cucu2 dia makan.Lagi satu benda bodoh yang memang terjadi kat i so nak nasihatkan uols supaya uols tahu org2 di kampung ni (also refer to my FMIL) bile diorang pergi kenduri arwah diorang akan bawak beg cam ala2 bakul baba nyonya tuh tau..mase tu i bebaru bertunang so bile i nampak dia balik rumah berlenggang dengan bakul comel tu i pon cam memanis mulut tanya "wahh cik cantik handbag dari mane??" pastuh tang belakang Mr.A i sambung "sayang...orang2 kampung kalau pergi kenduri arwah diorang bawak beras,kacang hijau ke,susu tin ke.letak dalam bag bakul tuh.sedekah dekat family yang kenduri tuh..kirenye nak masak ke aper utk kenduri x payah beli..kat KL org bg duit kan kat kampung bukan semua org berduit so diorang bagi la barang" Hambek kau ubat tuh la peramah sangat nak tanye itu ini..Okay berbalik dgn title kantoi saye tadi lelepas jer Mr.A kering2 kan badan  dan jugak lepas i asingkan sket rendang utk nephew i  bawak balik rumah sbb dia tetibe je cakap lapar bile nampak rendang tuh..kitorang pon makan la rendang yang lemak berkrim tersebut *mmg sangat berlemak okay sebab i dah rase effect nak saket2 kepale ni hah* bersama nasik yang panas mendidih..sesudah makan tuh i cam kekemas la meja sket sapu lantai..(tetugas am surirumah la senang citer) i tgok Mr.A i sesenyum depan lappy pastuh cam geli sangat hati dia..bile i datang dekat kan uoll tahu tak dia tgah bace blog i kay...i mestila blushing kan..at least kalau cam dia kat ofis ke bace sedap jugak dengar kann??pastuh cam ape yang i cakap kat previous entry dia cam keep on tanye i ye ke??yeker??u sayang ke kat i??u rindu i ek semalam??apesal x cakap u rindu i??iskkk malu la..kantoi gue..

No comments:

Post a Comment